Sleikkari – Jälkiajatuksia Metal Gear Solid V

4109
 
Julkaistu täällä: syyskuu 15, 2015 Julkaisija: Sleikkari

Video sisältää spoilereita, tarina tulee aiheeksi 15min kohdalla ja videossa on varoitus ja timestamp kohtaan jolloin spoilerit loppuvat.

————-
Tsekkaa myös Pelimuruset: http://www.youtube.com/pelimuruset
ja Vlog-kanavani Aamukahvitus: http://www.youtube.com/aamukahvitus

Sleikkari Twitterissä: http://www.twitter.com/diislay
ja Fabossa: http://www.facebook.com/diislay

10 comments

 • Sleikkari 5 vuotta sitten

  Spoiler-osiosta sain viestiä tuosta ihan viimeisestä tehtävästä. Se toimii kuulemma porttina ensimmäiselle Metal Gearille MSX:llä ja on enemmänkin post-credits setti kuin viimeinen tehtävä. Kun sain infoa ekasta Metal Gearista ja ymmärsin että kyseessä on post-credits osio, se tuntui heti oikeututulta.

  Vastaa
 • VGM Fin 5 vuotta sitten

  Itse olen myös saanut tämän läpipelattua ja voin täysin allekirjoittaa tuon "loistava peli, huono metal gear" mielipiteen. Tarinapuoli toimii ekassa chapterissa mutta kakkonen on aikamoinen sotku. Lopulta koko peli vain yhtäkkiä loppuu. Ja se poistettu viimeinen tehtävä ärsyttää todella, miten niin iso osa juonta voidaan vain jättää kesken? Joka tapauksessa itse pelaaminen oli sarjan parasta, kontrollit ja hiiviskely toimivat moitteetta.

  Vastaa
 • Von Armagedda 5 vuotta sitten

  Jotenki ite nään ton venom snake/medic ja big boss jutun sillee että kun pelaaja tekee avatarin, että pelaaja on itse se hahmo pelissä, ja kun loppukuvissa big boss kiittelee venomia että se on sen oikee käsi ja ystävä, niin kojima kiittää big bossin kautta venomia, joka on pelaaja, että kiitos kun olet tukenut pelisarjaa

  Vastaa
 • MegaEskola 5 vuotta sitten

  "Pelinä tää on loistava, mutta Metal Gearina ei niin hyvä" Tulee mielee Resident Evil 4 julkaisu aikanaa.

  Vastaa
 • Tino 5 vuotta sitten

  Hyvä video tykkäsin kuunnella jälkiajatuksesi. Hyvin sanottu et "loistava peli, huono Metal Gear", vaikkakin tää oli mun ensimmäinen Metal Gear eikä ollut oikeastaan edes tarkoitus hankkia. Joo katoin E3 trailerit ja näytti hyvältä (tosissaan antaa väärän kuvan et tää peli ois pelkkää tarinaa) mut sit se sai tykkiarvosteluja niin aattelin ostaa sen pari päivää julkaisun jälkeen ja onneks ostin. Olin ekan viikon ihan koukussa. Mulla kans n. 40 tuntia ekaan Chapteriin ja nyt 60-65 tunnissa. Tää peli oli erilainen. Mulle ekaa kertaa Konamia/ Kojimaa ja tykkäsin. Vähän ehkä toisti itseään niillä tehtävillä mitä sun piti tehä mut niinkun sanoit lähestymistapoja on monia. Ite sorruin useammin samoihin tapoihin. Tää peli ei oikein toimi mulle pää kolmantena jalkana meiningillä siispä sniikkailin. Eka Chapter tosi kova. Toinen Chapter tuntui puolikkaalta kun puolet missioneista oli Chapter 1 missioneita twistillä. Niiku sanoit, keskeneräinen. Mother Base tosi kova! En oo vielä tutustunu siihen toisten FOB ryöstelyyn hoidan eka oman securityn kuntoon ennenkun ne on heti tekemässä vastaiskuja. Multa puuttuu vielä ne kaks "salaista" juonitehtävää niin pitää jotain vielä hoitaa ennenkun ne aukee. Kans alkaa pikku hiljaa olemaan kartta lihasmuistissa kun ne mestat on koluttu useampaan kertaan Side Opsien johdosta. Siitä kartan kolumisesta koko pelin ajan puheen ollen. Miks outpostin valtaaminen ei säily, ugh. Jotain mitä et tainnut mainita on kustomointi, se on huikee. 🙂

  Vastaa
 • Juho p 5 vuotta sitten

  Sori DSlay, mutta Super Mario Maker on tän vuoden paras peli. 🙂

  Vastaa
 • oikeepakki 5 vuotta sitten

  Fallouttia odotellessa 🙂

  Vastaa
 • Vain Lämää 5 vuotta sitten

  En olis koskaan uskonut sanovani, että tuli osittain ikävä niitä ylipitkiä välinäytöksiä tätä pelatessa.

  Vastaa
 • AlluTecHDfi 5 vuotta sitten

  Susijengi pelipaita taustal 🙂

  Vastaa
 • Einstein was god 5 vuotta sitten

  [SPOILERS]
  Joo siis mgs fanina täytyy sanoa, että tarinan puolesta tosi laiha. Siis ymmärsin Kojiman puheista, että mgs5 tulisi olemaan jakso jossa "big boss" käy suuria menetyksiä läpi ja sekoaa ja hänestä tulee ns. "paha". Itse ymmärsin hyvin tuon snaken sarven jonka sanottiin olevan räjähdyksen aiheuttama kalloon juuttunut palanen. Luulisin, että sitä käytettiin vertauskuvana paholaiseen. Esimerkiksi kohtaus missä snake tappaa paljon omia miehiään. Sarvi on aivan valtava. Pidin tästä erityisesti. Muttaaa… itsellä meni chapter 1 noin 60h ja 2 noin 14h. Silti kun lopetin olo tuntui tyhjältä sillä en saanut vastauksia läheskään kaikkiin kysymyksiin toisin kuin nelosessa.
  Tuo jättää käytännösse sen oletuksen varaan, että sehalantrophus olisi mgs rex ja ely liquid snake. Sillä he pakenivat psycho mantisin voimilla ja mgs 1:ssä alaskassa ovat nämä kaikki kolme. 
  Kieli juttu tässä pelissä on hyvin outo mutta kun hetken miettii niin erittäin nerokas. Olisihan se nyt kauhea kun oma kieli yhtäkkiä katoisi eikä voisi puhua tai ajatella, "phantom pain".
  Truth mission taas selittää kaiken. Kuka poltettiin sanzibarissa, miksi big bossilla ei puutukkaan kättä tai miksi hän ei omaa sarvea tai miksi hän ei ole niin vihamielinen mgs 4 lopussa.
  On myös hämäävää, että läheskään kaikki cutscenet mitä e3:lla ja trailereissa näytettiin ei löydy itse pelistä.
  Muuten peli on helvetin hyvä.
  Ja online puoli toimii lähes moitteettomasti!

  PS. qwaijet is fakin sexi!

  Vastaa

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.