Reissussa – Mistä oppii selviytymistä? TV, kirjat ja kurssit | Selviydy luonnossa, osa 6

2080
Julkaistu täällä: maaliskuu 25, 2020 Julkaisija: Reissussa

Kuinka oppia selviytymään? Onko ”selviytymistä” kuvastavissa TV-sarjoissa mitään järkeä? Entäpä eri kirjat tai selviytymiskurssit? Tällaista pohdintaa koronakaranteenin aikana.

Mainittuja lähteitä:

Survivorman Les Stroud http://www.lesstroud.ca/ & https://www.youtube.com/user/lesstroud
Selviydy luonnossa https://www.adlibris.com/fi/kirja/selviydy-luonnossa-9789526612621
John Wiseman / SAS Survival https://www.adlibris.com/fi/haku?filter=author%3AJohn%20Wiseman
Dave Canterbury / Self Reliance Outfitters https://www.selfrelianceoutfitters.com/collections/books & https://www.youtube.com/user/wildernessoutfitters
Luonnonmuonaohje https://puolustusvoimat.fi/asiointi/aineistot/ohjesaannot-ja-oppaat
Karu Survival https://www.karusurvival.com/fi/etusivu
N69Survival http://n69survival.fi/

8 comments

 • Oskari Mustonen 1 vuosi sitten

  Suomen Partiolaisillakin on erätaitokursseja (mm. Lounais-Suomen Partiopiirillä), ja niistä erätaito 3-kurssi on survival kurssi. Ei oo siis todellakaan mikään makkaranpaistokurssi, vaan on ihan k-18 ikärajoitteinen ja kurssille lähdetään illman juuri mitään varusteita.

  Vastaa
 • karhusaarimarko 1 vuosi sitten

  Kiitos videosta. Suosittele joitan youtubessa olevia kanavia

  Vastaa
 • Jeremias Latto 1 vuosi sitten

  I don't know shit about guns, but I'm worried about the zombies.

  Vastaa
 • sana seppa 1 vuosi sitten

  Itellä löytyy toi vihiriä kantinen opus (selviytyjän opas), on aika kätevä paketti maalikolle sano tuttu erikoisjoukkojen kouluttaja/ex-rauhanturvaaja??

  Vastaa
 • Jussi Jaurola 1 vuosi sitten

  Tässä olisi voinut mainita kaikkein kauimmin maassamme selviytymiseen liittyvää koulutusta tarjonneen yhdistyksen eli Survival Killan 🙂

  Vastaa
 • Juha Ervola 1 vuosi sitten

  Itsekkin selaillut tota SAS manuaalia. Ihan mukavaa luettavaa, mutta opin parhaiten tekemällä kuin pänttäämällä. Pumpulia ja lastuja ja kännykän akulla teräsvillaan. Mäkin kävin MPK selviytymiskurssit Upinniemen Ramsössä 2013 ja 2014 kesäkuussa, suosittelen vahvasti.

  Vastaa
 • Jommpe Lehväslaiho 1 vuosi sitten

  Survival Kilta on varmaan paras mitä suomesta löytyy. Kun katsoo suomalaisten oppaiden kirjoittajia niin miltein kaikki ovat joko Survival Killan jäseniä tai Killan kurssin käyneitä. Killan järjestämä Ulkoilun turvallisuus kurssi on ainutlaatuinen mahdollisuus kokeilla omia rajojaan luonnossa turvallisessa ja valvotussa  ympäristössä. Henkiinjäämis taidothan ei nyt mitään rakettitiedettä ole vaan  vanhojen asioiden opettelua  ja soveltamista nykyhetkeen. Kirjoista sen verran että esim : ruotsalaisten  Stefan Källman & Harry Sepp kirjoittama  Selviydy luonnon ehdoilla  sopii  hyvin oppaaksi tänne pohjolan perukoilla asuville,Kirjasta on jätetty turha pois ja keskitetty olennaiseen, onhan se kiva tietää miten tehdään papukaijolle ansoja tai miten hain lihasta tehdään herkkuja.

  Vastaa
 • Möksy 1 1 vuosi sitten

  SA-Kauppa Jyväskylä myy jotain puolustusvoimain kirjallisuutta. Sitä tosin en osaa sanoa, että löytyykö hyllystä millaisia selviytymisteemaan soveltuvia opuksia..

  Vastaa

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.